Wie zijn wij?

Uw duurzame installateur van Rotterdam en Gemeente Nissewaard

Elektrotechnisch installatie- en beveiligingsbedrijf Broeke Elektrotechniek is opgericht in 1957. Ons team bestaat uit ruim 40 medewerkers en wij zijn uitgegroeid tot dé installateur van Rotterdam en  Gemeente Nissewaard.

Ooit  was het bedrijf gevestigd aan de Kleiweg 48, waar het allemaal begon. Door groei zijn wij in 2004 verhuisd naar ons huidige pand aan de Frobenstraat 7 in Rotterdam.

In 2017 hebben wij in Spijkenisse onze 2e vestiging geopend aan de Curieweg 26 om zo ook de klanten in de gemeente Nissewaard beter te kunnen bedienen. Deze vestiging werd al snel te klein, waardoor wij in juni 2021 zijn verhuisd naar de Stevinweg 1 in Spijkenisse.

Onze kracht? Wij ontzorgen onze klanten! Wij regelen alles van A tot Z voor uw gehele project.

Onze afdeling projecten is er voor uw projecten in de utiliteit, renovatie, industrie en beveiliging.

Onze serviceafdeling neemt het technisch beheer van zakelijke en particuliere relaties uit handen. Service & onderhoud, (veiligheids)inspecties en korte projecten zijn voor ons dagelijkse kost. Wij zijn 24/7 bereikbaar om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Ook voor contractonderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Hierbij kunt u denken aan noodverlichting, inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties en camerasystemen.

 

Start Frans van den Broeke

1957

Oprichting van Frans van den Broeke. In de winkel aan de Kleiweg 48 werden lampen en witgoed apparatuur verkocht. Aangezien de vraag naar het aansluiten van de apparaten steeds groter werd is in 1965 de installatietak ontstaan.

 

Pionier in Rotterdam

1975

De beveiligingsafdeling werd opgericht. WIj waren één van de eerste bedrijven in Rotterdam die beveiligingsinstallaties aanbracht in woningen en bedrijven.

Frans van den Broeke treedt terug, zoon Han en schoonzoon Rob nemen het bedrijf over.

 

Meer zakelijke dan particuliere klanten

1980

Het klantenbestand omvatte steeds meer zakelijke klanten. In combinatie met de particulieren werd dit een perfecte match.

 

5 Werknemers

1985

In deze periode werd de winkel aan de Kleiweg 48 drukbezocht. In de winkel kon men allerlei installatiematerialen kopen en voorzien worden van het juiste advies. De afdeling service bestond toen uit 5 medewerkers.

 

Start met camerabeveiliging, meer inzet voor grotere klanten

1990

Camerabeveiliging werd steeds noodzakelijker in de detailhandel, horeca, midden en klein bedrijf, maar ook de particulier wist hier ons in te vinden.

 

Corporaties en scholen worden klant

1995

Vanaf deze periode werken wij ook voor woningbouwcorporaties en scholen. Hierdoor kon Broeke Elektrotechniek gestaag doorgroeien.

 

Gemeenten en zorginstellingen worden klant

2000

Gemeentelijke opdrachtgevers en ook zorginstellingen zorgen voor een breder werkpakket voor de inmiddels 12 werknemers.

 

Verhuizing naar huidige locatie

2004

Het pand aan de Kleiweg werd te klein voor het aantal medewerkers en besloten was de winkel af te stoten. Een mooi pand met voldoende ruimte voor kantoren, magazijn en parkeergelegenheid vonden we in onze huidige pand aan de Frobenstraat 7.

 

Nieuw management

2008

Vanaf 2008 vormen Seline Bekker (financieel directeur) en Michel Kanters (algemeen directeur) de nieuwe directie. Michel is vanaf de werkvloer doorgegroeid naar bedrijfsleider en directeur. Seline is dochter van Rob en heeft voorheen gewerkt in de financiële sector.

 

Nieuwe naam BROEKE Elektrotechniek B.V.

2011

Frans van den Broeke heet vanaf dit moment Broeke Elektrotechniek B.V. Ook het logo wordt aangepast, maar de bekende stekker blijft.

Broeke Elektrotechniek is inmiddels uitgebreid, op dit moment 20 medewerkers voorzien van eigen service bus voorzien van allerlei gereedschappen en materialen.

 

25 werknemers

2015

We groeien door tot 25 medewerkers. Er is steeds meer vraag naar onze dienstverlening in de regio Spijkenisse en industrie.

 

Opening vestiging in Spijkenisse

2017

De 2e vestiging wordt geopend in Spijkenisse aan de Curieweg. Maurice van Heulen, onze bedrijfsleider, heeft vol met passie deze vestiging opgestart om vandaaruit onze opdrachtgevers in de buurt sneller te kunnen bedienen. Ook zijn hierdoor zijn veel medewerkers dichter bij huis gaan werken. Dienstverlening aan de industrie is een feit geworden.

Ook wordt steeds meer geïnvesteerd in het opleiden van personeel, onder andere via BBL-trajecten.  

 

Flinke groei

2021

Door flinke groei in opdrachten en medewerkers is het pand aan de Curieweg nu echt te klein. Een verhuizing volgt naar de mooie locatie aan Stevinweg 1 in Spijkenisse. Inmiddels zijn er zo’n 40 medewerkers werkzaam voor Broeke Elektrotechniek.

 

Op naar de toekomst

2023

Met een opleidingsprogramma voor leerlingen, diverse certificeringen, een goede samenwerking met onze opdrachtgevers is Broeke Elektrotechniek klaar voor de toekomst. We groeien gestaag door en blijven staan voor hoge kwaliteit en korte lijnen.