Bij stroomuitval betekent noodverlichting het verschil tussen duisternis en licht – op dat moment een wereld van verschil. BROEKE Elektrotechniek begrijpt dat en zorgt voor topkwaliteit bij uw noodverlichting.
Het Bouw- en ARBO besluit verplicht elke werkgever om adequate noodverlichting en vluchtrouteaanduiding aan te brengen. Als de reguliere verlichting uitvalt, moet de noodverlichting goed werken. Noodverlichting dient daarbij maar één doel: ervoor zorgen dat mensen snel en veilig het gebouw kunnen verlaten, zonder dat een panieksituatie ontstaat. Uw werknemers kunnen hun werkplek veilig verlaten, waardoor het risico op letsel van uw werknemers wordt verkleind.
Noodverlichting is veel meer dan een lampje! De lamp is het eindresultaat van een heel traject van advies over de juiste verlichting op de juiste plek, ontwerpen van lichtplan en noodverlichtingsinstallatie tot aan het degelijk installeren met zo min mogelijk zichtbare leidingen. Maar ook onderhoud, beheer en handhaving zijn belangrijke aspecten voor een betrouwbare installatie – want ook over jaren moet de noodverlichting het gewoon doen als het erop aankomt. Niemand weet wanneer dat moment plotseling aanbreekt. Geen wonder dat noodverlichting jaarlijks moet worden getest.
Noodverlichting aanleggen is een vak apart. BROEKE Elektrotechniek zorgt ervoor. Gebouwen verschillen in grootte en complexiteit. Ook de invulling verschilt en daarmee de gebruikers die in een gebouw aanwezig zijn. De eisen aan de noodverlichtingsinstallatie verschillen dan ook sterk per instelling. Stelt u zich maar de verschillen voor tussen een school met kleine kinderen, een zorginstelling, een groot warenhuis, een fabriek of een kantoorgebouw. BROEKE Elektrotechniek heeft ervaring met al deze situaties.
BROEKE Elektrotechniek, zeker in geval van nood