Schielandhuis

Namens Rotterdam Partners heeft Aannemingsbedrijf Bouwmeester te Rotterdam, Broeke Elektrotechniek gegund om het voormalige Rotterdams Museum om te bouwen van museum tot multifunctioneel kantoorgebouw

Het voormalige museum was gesitueerd in het oude Schielandshuis aan de Korte Hoogstraat te Rotterdam, dit gebouw is het oudste nog in gebruik zijnde gebouw

Het voormalige museum was gesitueerd in het oude Schielandshuis aan de Korte Hoogstraat te Rotterdam, dit gebouw is het oudste nog in gebruik zijnde gebouw van Rotterdam en dateert van 1668. Na diverse branden en renovaties wordt het uiteindelijk van museum omgebouwd tot kantoor.

Rotterdam Partners zal een deel van het gebouw zelf gaan bewonen (Begane Grond en 1e verdieping), Rotterdam Tourist (een onderdeel van Rotterdam Partners) zal gebruik gaan maken van de latere uitbreiding van het gebouw welke zich achter in de tuin bevindt, een deel van het voormalige museum Atlas van Stolk maakt nog gebruik van de kelder en 2e verdieping als kantoor, het restant van het gebouw zal ingericht worden voor verhuur van kantoorruimte (3e en 4e verdieping) en restaurant in het Souterrain.

 
 

De aanpassing welke door Broeke Elektrotechniek gerealiseerd zijn en worden voor de aanbouw in de tuin, zijn een volledige winkelinstallatie t.b.v. Rotterdam Tourist met uitbreiding van de verdeelinrichtingen, aanbrengen van noodverlichting en verlichting d.m.v. LED spots en spanningsrails, pantry inrichting, kassa aansluitingen, LED schermen, een gecertificeerd cat.6 datanetwerk, inbraak- en brandbeveiliging en een compleet camera systeem.

De aanpassing welke door Broeke Elektrotechniek gerealiseerd zijn en worden voor Rotterdam Partners in het Schielandshuis, zijn het vervangen en aanpassen van de bestaande infrastructuur, een volledig nieuw toegangscontrolesysteem met antiek deurbeslag van Salto, noodstroomsystemen t.b.v. de volledige ICT installatie, een gecertificeerd cat.6 datanetwerk en glasvezelkoppelingen, het aanbrengen van spanningsrails t.b.v. het aanlichten van de fotowanden met LED spots en LED werkplekverlichting, het vervangen van de bestaande vloeraansluitingen door verzonken vloerpotten met hierin data- en elektra voorzieningen, noodverlichting, energie beheer door bewegings- en aanwezigheidsdetectie, nieuwe pantry inrichtingen, aanpassingen aan het elektra netwerk met bijbehorende aanpassingen aan de verdeelinrichtingen conform NEN1010 en NEN3140.

Project zal in een half jaar gerealiseerd zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 

Terug naar overzicht